Publikacije

Ivan Šverko:
"Upravljanje nekreditnim rizicima u hrvatskim financijskim institucijama"
i-sverko Izdavanje knjige "Upravljanje nekreditnim rizicima u hrvatskim financijskim institucijama" dr.sc. Ivana Šverka značajan je izdavački poduhvat jer su znanja i odgovarajuća literatura iz ovog područja u nas još uvijek nedovoljni. Za pohvalu je činjenica da je izdavač prepoznao vrijednost ovog djelu u razdoblju ubrzanog "produbljivanja", razvoja i prilagođavanja hrvatskog financijskog tržišta, njegovih institucija, mehanizama i instrumenata najboljim svjetskim standardima i praksi. Na kraju recenzetnu preostaje zahvalna uloga da knjigu preporuči hrvatskoj stručnoj i znanstvenoj javnosti s nadom da će njezin sadržaj lako pronaći put do čitatelja ali i da će znanja sadržana u knjizi uspješno biti primjenjivana u praksi hrvatskih financijskih institucija.

Recenzent: Prof.dr.sc. Vlado Leko
Pregled sadržaja

  1. Osnove sustava upravljanja rizicima u bankama
  2. Regulativa upravljanja rizicima
  3. Sustav upravljanja tržišnim rizicima
  4. Sustav upravljanja operativnim rizicima
  5. Analiza stanja i mogućnosti razvoja upravljanja nekreditnim rizicima u hrvatskim bankama
  6. Upravljanje nekreditnim rizicima hrvatskih nebankovnih financijskih institucija
  7. Istraživanje povezanosti objavljivanja podataka o rizičnosti pojedinih banaka s kvalitetom i sigurnošću ukupnoga bankovnog sustava

Microsoft Word documentSkinite narudžbenicu za knjigu u Word formatu


Hans-Peter Benedikt:
"Metoda 8-M - Nova formula uspjeha u menadžmentu"
i-sverkoKako demotivirani suradnici stječu poduzetnički duh i počinju razmišljati o uspjehu, objašnjeno je na 120 stranica beletristički napisanog štiva. Autor na nepretenciozan način ali svakako način koji čitatelja potiče na dublje promišljanje, iznosi svoje postavke motiviranja zaposlenika za postizanje uspjeha temeljeći ih na autoritetima i mislima Aristotela, Epikteta, George Bernard Shawa, Ericha Kästnera. No autoru su najbliži i najdraži postulati učenja Svetog Benedikta i poslovna kultura japanskog društva na koje se poziva i obilato iznosi u knjizi. Da bi pojedinac bio uspješan u poslu koji obavlja, treba se pročistiti i oplemeniti duševno i tjelesno a nadasve je važno vješto upravljati samim sobom i posebice svojim osjećajima. Simbol "8-M" u naslovu odnosi se na pojedinačne korake do uspjeha koje valja prijeći pridržavajući se formule za preobražaj demotiviranih u motivirane suradnike.

Međuljudska komunikacija i briga o većoj transparentnosti
Motivacija za slobodu
Misliti zajednički
Mogućnost učenja s drugima i od drugih
Mogućnost veće odgovornosti
Mogućnost sudjelovanja u zaradi
Mogućnost sudjelovanja u vlasništvu
Mogućnost da i zaposlenik bude poduzetnik
Cijena knjige je 165,00 kn (poštarina uključena). Ako ste zainteresirani za kupnju knjige, možete to učiniti upitom na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .
Ispis PDF